По проект Пилон Рожен“ ще бъде изграден 111-метров пилон на Роженските

...
По проект Пилон Рожен“ ще бъде изграден 111-метров пилон на Роженските
Коментари Харесай

Предстои да бъде изграден 111-метров пилон на Роженските поляни

По план Пилон " Рожен “ ще бъде построен 111-метров стълб на Роженските поляни, на който ще се вее българското национално знаме, оповестяват от  Областна администрация – Шумен. Предвижда се в основата на пилона на мраморна плоча с картата на България да бъдат гравирани 28 послания от всички административни области в страната. Всяко обръщение ще бъде изписано на картата на мястото на съответната област, от която идва и ще остане за бъдещите генерации.

Посланието на област Шумен беше определено от комисия с ръководител регионалния шеф проф. Христо Христов и членове: проф. Димитър Попов-Шуменски университет " Епископ Константин Преславски “, проф. Добромир Добрев-Шуменски университет " Епископ Константин Преславски “, доцент Виктория Ковчазова-Шуменски университет " Епископ Константин Преславски “, Даниел Руменов-директор на Регионален исторически музей Шумен, доктор Александър Горчев-директор на Археологически музей " Велики Преслав “, Светлана Милева- шеф на Регионално ръководство на образованието Шумен, Татяна Вътова-Връзки с обществеността на Регионална библиотека " Стилиян Чилингиров “, Даниела Вичева-ст. специалист в отдел " Култура, юношески действия и спорт “ в община Шумен, Красимира Димитрова-мл. специалист отдел " Култура, юношески действия и спорт “ в община Шумен, Йорданка Кръстева- гл. юрист в Областна администрация Шумен.

Комисията прегледа и разиска 55 оферти, които бяха получени и участваха в оповестения от Областна администрация конкурс за обръщение, представящо най-точно особеностите и неповторимите дадености на област Шумен. Членовете на комисията избраха за обръщение предлагането, направено от Бета Хараланова, а точно посланието да е първия стих на химна на Шумен- Оттука стартира България.

Днес регионалният шеф проф. Христо Христов поздрави Бета Хараланова, като й връчи плакет на Областния шеф на област Шумен и ваучер за книги. Областният шеф се срещна и с създателя на стихотворението " Оттука стартира България “ Антонин Горчев, с цел да го осведоми за самодейността и решението на комисията. Антонин Горчев изрази поддръжката си и посочи, че са доста събитията и знаковите обекти във вековната история на нашия регион- първите столици Плиска и Велики Преслав, Мадарския конник, Златния век на българската книжнина, културния и нравствен живот в Шумен през епохата на Възраждането, които по неоспорим метод потвърждават, че " Оттука стартира България “.

Областният шеф проф. Христо Христов изрича признателност на всички, които се включиха в състезанието. Избраното обръщение ще бъде изпратено до Областна администрация Смолян за реализация на самодейността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР